Cursus

Dit jaar wordt er bij onze vereniging geen cursus gegeven. Dit omdat er nog teveel onduidelijkheden zijn rondom het Corona-virus en omdat we niet genoeg aanmeldingen hebben.

Normaal gesproken start de verening ieder jaar begin oktober met een nieuwe cursus. Tijdens deze cursus wordt je opgeleid tot EHBO-er met de nodige kennis van eerste hulp bij ongelukken, reanimatie, gebruiken van een AED en verbandleer.

Er zijn 15 lessen die gegeven worden door een gediplomeerde docent EHBO. Tijdens deze lesavonden geven Lotus-slachtoffers een realistisch tintje aan de oefeningen met "echte" wonden.

De lessen worden gegeven in Gemeenschapshuis De Zandberg, Zandberglaan 54 bis, Breda, steeds op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Zie onderstaand schema.

Het cursusgeld bedraagt €250,- waaronder de inschrijfkosten € 25.-. Het restant cursusgeld (€225,-) dient bij aanvang van de cursus te worden voldaan. Verschillende ziektekostenverzekeringen vergoeden de cursuskosten. Informeer hiernaar bij je verzekering.

Indien je meer informatie wilt over deze cursus, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het examen wordt afgenomen door een arts en een kaderinstructeur van het Oranje Kruis. Het diploma is twee jaar geldig.

 

Share This